The Loveboat

Door Stefan Speek

Supervet! Voor het 3e jaar op rij vaart de Swolse Loveboat weer mee in de grachten van Amsterdam tijdens de Gaypride!!
Zelf ben ik al aanwezig op de boot vanaf het eerste moment. En ik ben er super trots op! Samen maken we er toch weer een mooi feest van met een geweldige boodschap!

Ik moet natuurlijk mezelf eerst even voorstellen, dat is wel zo netjes. Stefan Speek is de naam, wonende in het mooie Zwolle en ben 24 jaar. Ik vind het heerlijk om onder de mensen te zijn en ben dan ook vaak onderweg. Ik ben leidinggevende en kapper van beroep, een sociaal mens dat wel van een feestje houd!

Ongeveer op de leeftijd van 12 a 13 ben ik uit de kast gekomen. Dit omdat ik op die leeftijd een vriendje kreeg die ik graag wilde ontmoeten. Gelukkig hebben mijn ouders, vrienden en familie er geen problemen mee gehad. Zij accepteerden mij direct en er veranderde niets. Zoals het hoort lijkt mij zo.
Helaas, zoals we allemaal weten, is dit nog lang niet vanzelfsprekend. Wat Nederland in 2001 weer een stukje mooier maakte was dan ook het homo-huwelijk, een mijlpaal voor Nederland. Het land waar we allemaal zo tolerant zijn en het land waar we elkaar in ons waarde laten.

In het dagelijks leven zie en hoor ik dit echt te weinig. De meningen die we hebben over elkaar gooien we er vaak ook zomaar uit. We vinden allemaal wat, maar in de meeste gevallen denk je nergens bij na. Niet wetende dat je iemand kunt kwetsen.

Ik kan over dit onderwerp eindeloos praten, maar ik ben er echt wel een beetje van overtuigd dat op het moment wanneer jij jouw uitgesproken mening over een ander eens binnensmonds houdt, dat Nederland en de mens dan heel veel gezeik bespaard zal blijven. Gebruik je wijsheid maar voor je studie/werk/politiek.

Samen maak je het leven mooi! Samen sta je je mannetje! Samen maak je Nederland echt een tolerant land. Het land waar je echt jezelf kan zijn. Zonder dat je maar bang hoeft te zijn voor de mening van een ander.

Dit maakt mij extra gemotiveerd, dat op het moment wij met z’n allen de grachten van Amsterdam bevaren, we allemaal gezien mogen worden! We staan er samen! Wees jezelf!

Ik nodig je dan ook van harte uit om op zaterdag 5 augustus Amsterdam te bezoeken, en ervaar het zelf.
De samenhorigheid, de gezelligheid, het FEEST! En de zoveel verschillende soorten mensen. Op deze dag kan je lekker genieten van de vrijheid. Draag uit wat jij belangrijk vind. Geef je boodschap door. Smeer dit uit door heel Nederland/wereld!

Ik heb er zeker zin in! Net zoals voorgaande jaren maken we het weer één groot succes! Mij vind je op de TheLoveBoat en ik zie je dan ook graag in Amsterdam!

Stefan Speek