“Samen Ik Ben Een Zwollenaar zingen”

Geschreven door Henk Lobers. Henk is 2x op TheLoveBoat gestapt tijdens de Gay Pride Amsterdam.

Ik ben Henk Lobers (58), ik werk bij PostNL en woon op de kop af 30 jaar in Zwolle. Daarvoor heb ik in Vollenhove gewoond. Op mijn 22e jaar kwam ik uit de kast. Ik heb vele demonstratie’s en Pride’s mee gemaakt in Londen, New York, Antwerpen, Keulen, Brussel, Berlijn en natuurlijk vele Roze Zaterdagen waaronder 2x in Zwolle.

Een aantal weken geleden stond ik bij de hand in hand manifestatie in Arnhem, naar aanleiding van 2 jonge mannen die belaagt werden met een beton schaar. Een vriend van mij zei dat hij nooit met zijn vriend hand in hand loopt, laat staan een kus in het openbaar zou geven. Vragen kwamen al snel naar boven. Hoe komt dat we dit niet doen, zijn we bang, denken we dat het niet zo hoort of denken we er niet eens over na? I Want To Hold Your Hand van The Beatles en Somebody to Love van Queen werden gezongen en gespeeld. Ik wist niet dat me dat nog veel zou doen. De rillingen stond op mijn armen. Het ‘samen gevoel’ deed mij heel erg goed. Op 5 Augustus 2017 gaat TheLoveBoat weer door de Amsterdamse grachten en het thema van dit jaar is SAMEN. Ik beleef dat SAMEN als volgt: Samen met de trein naar Amsterdam, Samen zingen in de trein, Samen een broodje eten, Samen lopen naar de boot, Samen het T-shirt aan trekken, Samen sjansen, Samen TheLoveBoat opstappen, Samen vertrekken, Samen drinken, Samen de Prinsengracht op komen, Samen overdonderd worden door meer dan 400.000 mensen die zwaaien en lachen naar ons, Samen Ik Ben Een Zwollenaar zingen. Maar vooral SAMEN genieten en blij zijn dat we met zoveel Zwollenaren dit kunnen doen.