Samen geven we Zwolle kleur!

Blog van Nelleke Vedelaar, Wethouder van de Gemeente Zwolle.

Hoe belangrijk is het dat je naar je werk of studie kan gaan en te zijn wie je daadwerkelijk bent? Hoe belangrijk is het dat je kunt uitgaan, genieten en plezier maken met wie je maar wilt? In Zwolle vinden we dat ontzettend belangrijk, daarom gaat op 5 augustus 2017 de regenboogvlag uit en stappen we ook dit jaar weer op de Zwolse Loveboat tijdens de Canal Parade!

Het meevaren op deze bijzondere boot is ieder jaar overweldigend: zoveel verschillende mensen vieren samen het leven en laten vol trots zien wie ze zijn. Wat een feest! Ook wij stappen op de Loveboat omdat Zwolle een stad wil zijn waar plek is voor iedereen en waar iedereen zichzelf kan zijn. We geloven dat het leven samen beter wordt. En daar is het initiatief om Roze Zaterdag in 2020 in Zwolle te houden een prachtig voorbeeld van! De gemeenteraad stemde hier unaniem mee in.

Onderwijs, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente zetten zich gezamenlijk in voor diversiteit en de acceptatie ervan. Zo zagen een heleboel Zwolse scholieren het afgelopen jaar de voorstelling Boys Don’t Cry. Een verhaal over er anders uitzien of eigenlijk iemand anders zijn en daar keihard op afgerekend worden. Het bespreekbaar maken van diversiteit is ontzettend belangrijk. Dat is niet altijd makkelijk en gaat niet altijd vanzelf.

Ook tijdens zo’n geweldig feest als de Canal Parade staat deze boodschap centraal en vragen we aandacht voor gelijkheid. Iedereen moet kunnen dragen wat je wilt dragen en kunnen houden van wie je wilt houden. Kortom, je moet kunnen zijn wie je wilt zijn en daarom stappen medewerkers van de Sociale Wijkteams Zwolle op 5 augustus 2017 op de Loveboat en feesten zij namens gemeente Zwolle mee! Kom je ook?