“Ik kan het iedereen aanraden om mee te varen”

Door Marc Schuuring

Een blog schrijven? Ik?! Dit voelt als uit de kast komen. Ik blijf veel liever een beetje op de achtergrond, maar dit is voor een goed doel.

Voor de mensen die mij nog niet kennen ga ik me even voorstellen. Ik ben Marc Schuuring (35) en ik woon sinds mijn 12e in Zwolle. Ik werk nu 7 jaar als winkelmanager bij NS stations retail bedrijf Smullers en voor die tijd heb ik in verschillende horeca zaken gewerkt in Zwolle. Waaronder enkele roze gerichte cafés, ik noem miXXed, Mix café Misty en ook bij bar Stout heb ik nog regelmatig achter de bar gestaan.

In de blog van Anja was al te lezen dat wij ‘homo’s’ dakloos zijn in Zwolle, ik ervaar dit zelf niet zo. Ik voel mij eigenlijk in alle cafés van Zwolle welkom en het valt mij ook op dat ik overal LHBTérs tegenkom. Betekent dit dan dat de acceptatie en integratie in Zwolle is gelukt? Nee, dat denk ik niet! We zijn wel op de goede weg en ik denk dat een feest als Lentekriebels daar aan kan bijdragen. Een feest waar iedereen welkom is ongeacht je geaardheid, ras of kleur. Ik hoop dan ook dat de eerste editie een groot succes gaat worden.

Dit is trouwens het 3e jaar dat ik mee vaar op TheLoveBoat tijdens de Gaypride in Amsterdam. Ik kan het iedereen aanraden om mee te varen. Iedere keer dat je onder een brug vandaan komt en je al die mensen ziet kijken, zwaaien en mee ziet feesten is een geweldig gevoel. Ook de ouders, broers en zussen raad ik het aan om mee te gaan. Mijn moeder en zusjes varen ook dit jaar weer mee en daar ben ik trots op. Zeker omdat ik weet dat dit voor veel LHBT’ers nog niet de normaalste zaak van de wereld is. Ik hoop met mijn inzet mensen bij elkaar te brengen, samen kunnen we er een mooier Zwolle van maken.