“Je heet gewoon Marco”

Blog van Meine Boonstra (Meinesz & Bennesz)

Tien jaar geleden kreeg ik jou, heel klein en pas ontkiemd. Heel stoer plantte ik je in de grootste pot op het balkon. Veel zonlicht en een goede verzorging viel je ten deel. Je was bij de start letterlijk uitgespuugd. Het zoete vruchtvlees verdween in de maag van mijn neef, de pit werd in de tuin uitgespuugd. Met jou nog vele broertjes en zusjes. De meeste werden behandeld als onkruid, het is daar geen bos geworden in de tuin. Maar jij, jij kleine pit, kwam toevallig bij mij terecht. Ik heb je jaren met liefde verzorgd, je bent zelfs vernoemd naar de uitspuger. Je heet gewoon Marco.

Ik heb je met mijn eigen biologische manier jaarlijks ontdaan van bladluis, erg lastig als tussen je wortels vele mieren hebben gekozen om je te vergezellen. We deden en doen nog steeds alles samen. Twee jaar geleden begon je ineens te bloeien, ondertussen ben je ook niet zo klein meer… dik 3 meter in lengte!
Vorig jaar bloeide je weer iets meer en dit jaar voor de helft. Elke dag kijk ik trots naar je in die prachtige grote pot. En nu komt het, vandaag zag ik dat je kersen krijgt. De eerste echte vruchten!

Ik ben zo trots op je en met bovenstaand wil ik graag aangeven dat niets in ons leven onmogelijk is.

Liefs, Meine Boonstra