“Ik houd van kleur”

Door Eugenie Reichenbach (30), eigenaar van Muziekhandel Reichenbach

“Hallo, ik ben Robin en ik kom de Zwolse regenboogvlaggen brengen.” Niet een, maar twee vlaggen schenkt hij ons, voor beide zijden van de winkelgevel. In ruil hiervoor schenk ik een roze gitaar die mee TheLoveBoat opgaat.

Het is nu ruim een half jaar later en Robin benadert mij weer. Dit keer met de vraag of ik hem wil helpen met de organisatie van The Loveboat en het hieruit voortvloeiende evenement Lentekriebels. Met alle liefde! Niet alleen omdat Robin inmiddels een vriend van mij is geworden, maar bovenal omdat ik wil bijdragen aan samenhorigheid.

Anno 2017 sta ik namelijk nog versteld van de hoeveelheid discriminerende uitlatingen die wordt gedaan. Is het niet om seksuele geaardheid, geslacht of huidskleur, dan wel om ras en religie. Het is juist daarom dat ik mij wil inzetten voor Stichting The Loveboat, want waar ik naar streef is een wereld waarin we SAMEN naast elkaar kunnen leven, omdat we dit willen en omdat dit zo hoort te zijn. Naar een wereld waar je kan en mag zijn wie je bent, ongeacht huidskleur, religie, ras, afkomst, geslacht en seksuele geaardheid.

Ik houd van kleur, een kleurrijke samenleving net zo kleurrijk als de Zwolse regenboogvlaggen die op 5 augustus weer aan de gevel van mijn muziekwinkel hangen. Die vlaggen van vrede en respect laat ik lekker wapperen, want ik vind ook nog eens dat muziek van en voor iedereen is en hierin maak ik geen onderscheid. Laat Zwolle maar weten waar ik voor sta.